Inleiding

Leeswijzer

Leeswijzer

In hoofdstuk 2 gaan we dieper in op de ontwikkeling van het begrotingssaldo. Als vertrekpunt hanteren we de stand uit de kadernota 2025-2028. Deze stand is aangevuld met recente raadsbesluiten, waaronder de structurele gevolgen uit de Financiële rapportage 2024.
De effecten van deze begroting op het begrotingssaldo zijn aan het einde van hoofdstuk 2 op hoofdlijnen toegelicht.

In hoofdstuk 3 beschrijven we per programma de actuele ontwikkelingen en geven we aan wat de oorspronkelijke ambities zijn uit het bestuursakkoord. Aan de hand van deze ambities hebben we speerpunten geformuleerd (antwoord op 1e W-vraag: Wat willen we bereiken?). Vervolgens geven we aan wat we in 2025 gaan doen om deze speerpunten te realiseren (antwoord op 2e W-vraag: Wat gaan we ervoor doen?). Bij het onderdeel Financiën geven we inzicht in de lasten en baten op taakveld-niveau en lichten we de financiële mutaties toe (antwoord op 3e W-vraag: Wat mag het kosten?).

In hoofdstuk 4 hebben we de volgende paragrafen beschreven:
- Lokale heffingen
- Weerstandsvermogen en risicobeheersing
- Onderhoud kapitaalgoederen
- Financiering
- Bedrijfsvoering
- Verbonden partijen
- Grondbeleid
- Wet open overheid

In hoofdstuk 5 geven we inzicht in de financiële begroting. De financiële begroting bestaat uit een overzicht van baten en lasten, een uiteenzetting van de financiële positie en een overzicht van de begroting 2025 per taakveld.

Deze pagina is gebouwd op 10/17/2024 15:44:20 met de export van 10/17/2024 15:33:36